2015. jún 16.

Keresztények, demokraták

írta: Kristóf Tarnay
Keresztények, demokraták

„A baloldal felelőtlen, Magyarország-ellenes propagandát folytat, amikor meg akarja akadályozni, hogy a kormány megvédje a magyar embereket a kontroll nélküli bevándorlók tömegétől.”

- ezt Semjén Zsolt, Magyarország legnépszerűbb kereszténydemokrata pártjának vezetője mondta egy sajtótájékoztatón. Nem is akarnék azon ironizálni, hogy még mindig keressük Columbo feleségét, a jetit, és a KDNP-szavazót, hiszen bár én ismerek fideszest, jobbikost is, KDNP-st azt nem, na de kérem, hát ugyebár keresztény (neki tyén, de mindegy) ország vagyunk, ezt már szeretett vezérünk is megmondta, aztán itt hatalmas a jogállam, szóval persze, hogy a lelke mélyén bizony mindenki KDNP-s, csak nem meri bevallani, mert tiltja a Soros Gyuri.

Ahogyan a pápa is, aki azt találta mondani, hogy

„A lelkipásztorkodás és a szeretetszolgálat figyelme forduljon elsősorban a bevándorlók felé, mert az egyház pásztorai nem lehetnek közömbösek velük szemben.

Arról is beszélt, hogy

„Tovább kell folytatni az együttműködést a polgári hatóságokkal, hogy megvalósíthassák a szolidaritásból születő megoldásokat, főként azok számára, akik dokumentumok nélkül érkeznek és akiktől megtagadták az alapvető jogokat.”

Ez utóbbit, a politikai menekülteket persze a kormányzat is emlegeti, de sokszor szeretik egybemosni a gazdasági okok miatt ideérkezőkkel (Ide? Innen továbbindulókkal.), és az éppen pont őket fenyegető terroristákkal.

Nem tudom, mit gondol a magyar keresztény politikai elit feje a pápa szavairól, de azt is mondta, hogy

A baloldal azt gondolja, ha sokan jönnek Európán kívülről, és jelentős részük állami segélyből él, akiknek idegen a hagyományunk, a keresztény kultúrkör, majd baloldali szavazók lesznek.

Mondjuk ha a menekültek ideérkezvén annyira meg kívánják ismerni az itteni helyzetet, hogy politizálni is fognak, akkor bizonyára nem volt akkora hülyeség azokat az ominózus plakátokat magyarul kiírni. Ezek után lehet, hogy nem lepődnék meg, ha a KDNP azt is bejelentené, hogy az egyházfő is Gyurcsány kottájából játszik. Hiszen nem olyan nagy ügy ez, abból muzsikál már az EU, az IMF, az Egyesült Államok, mindenki, akinek a pénzére szükségünk van, de nem tudunk tőle egyetlen kritikus szót sem elviselni Európa Erős Emberére.

Ezek után persze sok minden érthetőbbé válik. Gyurcsány élete nem lehet könnyű, ennyi embert kell irányítania, akkor az is érthető, miét nincsen arra ideje, hogy idehaza egy értékelhető pártot összehozzon.

Az viszont annál inkább, hogy ezek a menekültek, akikre tehát mint leendő potenciális DK-szavazókra lehet majd számítani, nem is másért jönnek ide, minthogy ezáltal könnyebb legyen az utasítások kiosztása, valamint segédkezzenek a kották sokszorosításában, terjesztésében. Végül is nekik nincs egy Kubatov-listájuk...

Szólj hozzá