2015. júl 13.

Fali Újság

írta: Kristóf Tarnay
Fali Újság

Érdekes hely ez a szegedi Fidesz-székház. Székház? Úgy tudom, hívni is csak irodának hívják. Szóval ahogyan a szegedi Zöld Terasz egyik ablakán filctollas papírlap hirdeti, hogy "Itt van élet", a narancsszékházról (tessék, már megint székházat írtam, mindegy, legyen akkor székház) lerí, hogy ott nincs.

Pedig még a Deutsch Tamásnak is van az ajtó alján klassz aranyszínű táblácskája, mint hogy ez EP-képviselő irodája (székháza, chairhouse-ja). Na, de bejárni nem nagyon jár ide be senki.

Van pár faliújság a kirakatban azért - becsületükre legyen ugye mondva. Régen (hajdanában, before gecigate) ott a Magyar Nemzet cikkei voltak kinn, mostanság már átment Best of Magyar Hírlapba (külön jegyezvén Bayer Zsolt cikkeit). Mondjuk Napi Gazdaság-kivágást még nem láttam, pedig járok párszor arra.

Nos, tehát ott nem igen fordul meg sok fideszes. Főleg, hogy a városban nem nagyon mutatják jeleit, hogy Kothencz hagymáin túl is vannak még, léteznek.

Annál több ott az ellenzéki. Arra a szegény irodára már az utóbbi időben ugye minden szirszart kiragasztgattak. Az Együtt mutyifalat csinált a fél irodából, később a civilek által bizonyítványt is kapott (amit most ide linkelnék, de a Hírkút.hu már megint túl lett terhelve, valaki megkérhetné már Tiborczék valamelyik alvállalkozóját, hogy fizessen nekem egy VPS-t mondjuk két-három évre). Nos, szóval meg lehet ezt oldani. Mivel szerintem ott már úgy is csak egy ember dolgozik, aki a faliújságot cseréli, aminek a tartalma meg úgy sem érdekel senkit (hiszen egy tisztességes fideszes minden reggel azon gondolkozik, hogy ma a Magyar Hírlapot, vagy a Napi Gazdaságot hozza ki hamarabb a postás, miközben még gyorsan végignéz négy reggeli híradót az M1-en, a Magyar Nemzet már mondanom sem kell, rég lemondva, kiátkozva.)

Tehát egyszerűen le kéne szedni az üvegezést a kirakatról. Akinek van kedve, majd ragasztgat. A fideszeseket úgy sem érdekli, ha van ott egyáltalán még valaki, az az egy ember pedig mehet építeni a kerítést.

Egyébként egyik nap a körülbelül a Fideszétól egy sarokra álló, állítólag az épületet nézve részben egyházi tulajdonban álló KDNP-iroda előtt láttam a Tesco házhoz szállító autóját. Azt, akinek ugye megtiltották, hogy vasárnap is szállítson. Azt se lehet, na. Nem liberalizálódunk, mi lesz az erkölcseinkkel. Na, de ne legyünk rosszindulatúak. Talán a szomszédba hozta. (Bátor szomszédok!)

Szólj hozzá