2015. júl 20.

Baj van

írta: Kristóf Tarnay
Baj van

Kedves Olvasó, most megkérem, egy pillanatra gondoljon a Fidesz népszerűségvesztésére. Ez ugye még önmagában nem nagy probléma. Aztán jusson eszébe a bizonyos demokratikus ellenzék helyzete. Mindjárt nem érezzük magunkat olyan jól, igaz? És most jusson eszünkbe a Jobbik erősödése. Mi lesz, ha 2018-ban a Fidesznek nem lesz meg a többsége? Mi volt a szegedi közgyűlésben négy évig? Aki esetleg nem tudná, a Fidesz és az MSZP azonos számú képviselővel rendelkezett, volt még egy LMP-s és egy jobbikos képviselő. A jobbikos odaszavazott, narancséknak megvolt a többségük. Cserébe a jobbikosoknak adtak önkormányzati cégek vezetési pozícióit.

Nagy a baj, mondom. A Soros-bérenc zsidó libsikomcsik bajban vannak - gondolnák most jobbikos olvasóim, ha a kurucinfón kívül mást is olvasnának. De nem mi vagyunk bajban. Hanem az ország. Miért?

Először is azért, mert ugye azt tudjuk, a szélsőségek akkor erősödnek, amikor nehezek a körülmények, az adósság nő, a GDP viszont az istenért sem, esetleg ha beindítanak pár összeszerelő üzemet.

De nem "csak" ez a baj. Hanem ebben mindannyiunknak felelőssége van. A Jobbikot ugyanis nem vettük komolyan. A múltkor egy félmondatom kapcsán arról vitáztunk az egyik bloggerrel, hogy van-e értelme velük vitatkozni. Nos, én kísérletet tettem már erre, lévén fogok is, a történet úgy néz ki: fél óra után az ember double-facepalm-mal azt gondolja:

Ezekkel az idiótákkal minek vitatkozzak?

Majd ránéz a statisztikákra, ahol a neonácik sajnos már második helyütt állnak, a frenetikus MSZP-t már lehagyta. És akkor az ember visszaül vitatkozni. Az a baj, hogy a Jobbikot mindenki elintézte annyival, hogy hülye nácik egymást közt hülyeségeket beszélnek. És megnőttek. És fölépítettek egy olyan "alternatív" Bayer Zsoltot megszégyenítő módon párthű saját médiabirodalmat, amilyen a Simicska-affér óta már gyakorlatilag a kormánypártnak sincs.

Ha 2018-ban a demokratikus ellenzék valami deus ex machina folyamán nem erősödik meg, három szörnyű forgatókönyv közül a Jóisten tudja csak, melyik lesz.

Az első, a Fidesz marad kormányon. Sohasem gondoltam, hogy ezt mondom, de ez a legkisebb rossz. Ők csak a szavak szintjén EU-ellenesek, csak azt a szélsőbalos populista hintapolitikát folytatja (hála istennek népszavazgatás nélkül), mint Cipraszék. Csak ők magukat jobboldalinak mondják.

A második opció: Fidesz-Jobbik-nagykoalíció. (Meg KDNP, meg ilyenek, de az úgysem oszt-szoroz.) Ez már rosszabb. Teret kapnak, karhatalom közelében lesznek, ne feledjük, azt mondták, ha ők nyernek megerősödik a "Magyar Gárda" nevű félkatonai gyűlöletosztaguk is.

A legrosszabb: Jobbik-kormány. Innentől már csak a józan eszükön múlik, mi lesz. Másfél év idióta látványintézkedések, EP-s cirkuszok várhatóak. És utána? Ha még maradt egy kis józan eszük, ők is visszatáncolnak, mert rájönnek, hogy az EU-s fejlesztési források nélkül az ország fejlődése nem hogy "csak" megáll, de ugye

"amit nem emelsz– szüntelen – süllyed" (Fodor Ákos).

Hogy ezen józanságukban mennyire bízhatunk, azzal kapcsolatban nem sok jóra enged következtetni ez a 2004-es plakátjuk. (Direkt nem a zászlóégetést raktam be, attól ugyanis - hivatalosan - még ők is elvileg elhatárolódtak.

Forrás: Mandiner

Forrás: Mandiner

És úgy 2020 körül, amikor a fejlesztési ciklus - már ha érintettek vagyunk mi még ilyen gyarmatosító Soros-pénzek "lehívásában" - a szerb magyar határon ott düledezik a rozsdás, szétesett, szakadt kerítés, beleakadt teszkós zacskókkal, szétdobált régi Széchenyi 2020-as tábla töredékekkel, és valaki, az egyszeri ember, aki arra jár, elgondolkodik, hogy mit is jelent ennek a pártnak a neve?

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Ilyen a jobbik Magyarország? Akkor tényleg nagy baj van.

Szólj hozzá

mszp pm együtt jobbik ellenzék dk mlp LMP Fidesz