Képblog Archívum (2015, volt Nolblog)

A Nolblogról átpakolt bejegyzések

2015. nov 14.

Ősz

írta: Kristóf Tarnay
Ősz

"Párisba tegnap beszökött az Ősz." De nem vidáman, színesen, ünnepélyesen, mint máskor. Ez az Ősz más.

Ez az Ősz sötét, véres, komor, csendes.

Ez az Ősz az emberiség alkonya. A humánumot támadták meg, mindannyiunkat, mindazt, amiért mi magunkat embernek nevezzük, gondolkodó, érző lénynek.

Ez az emberiség Ősze. Mindannyiunké. Ezen szörnyű támadás ugyanúgy megtörténhetett volna bárhol máshol.

Azonban az Ősz egyszer Tavaszba fordul. Tavaszba, olvadással, rügyezéssel, mert a Tavasz élni akar.

És ha a gyűlöletre nem gyűlölet a felelet, akkor rövid Telet kell ez előtt átélni.

A támadásra semmiképp nem lehet az a felelet, hogy elkezdjük a bevándorlókat/iszlám kisebbséget/bárki mást utálni. A szélsőségesek nem ...

Tovább Szólj hozzá

2015. nov 10.

Szilánk

írta: Kristóf Tarnay
Szilánk

„- Tudja, igazgató úr, ebben most tényleg nem a Pista a hibás. Az igaz, hogy egy futball labdával berúgta az igazgatói iroda ablakát, de ebben most tényleg nem ő a ludas. Tudja, kérem, az úgy kezdődött, hogy a kormányzat hozott egy rendeletet, miszerint minden áldott tanítási nap kell legyen testnevelés óra az oskolában. Föl is vettünk három kollégát, most már nem én vagyok egyedül szakmabeli itt az iskolában. A faluban mindenki tesitanár akart lenni, egyszerűnek tűnt, de hát el kell azt végezni. No de azt tudtuk, hogy még egy tornatermet nem tudunk hozzája építeni az iskolaudvarhoz.

Szóval két lehetőségünk volt. Lejött a tankerülettől az Aranka néne, akit a pedagógusok beosztása és méretes termete okán csak Tank Arankának ...

Tovább Szólj hozzá

2015. sze 24.

Nyomkövető

írta: Kristóf Tarnay
Nyomkövető

Kezdetektől fogva LMP-szimpatizáns vagyok. Mondjuk ez sosem volt olyan fideszes típusú szimpátia, sosem volt Schiffer-kép a szobám ajtaján, egyszer egy plakátot kitettem (akkor nemrég alakultak meg), aztán egy idő után le is szedtem, mert túl nagy volt oda.

Sosem voltak nekem olyan párt (meg senki más sem), akiknek minden szava szentírás számomra. A női kvótát például kezdettől fogva nemes egyszerűséggel baromságnak tartottam. Odáig ugyanis egyetértek velük, hogy a nőknek egyenjogúságot kell adni a politikában (is), de ennyi. Ne essünk át a ló túloldalára mesterséges kvótákkal, lásd: a pozitív diszkrimináció már nem emancipáció (ez minden másra is érvényes).

De szimpatizáns voltam. És már el volt döntve, hogy első ...

Tovább Szólj hozzá

pm nyomkövető LMP

2015. sze 19.

Kiszivárogtak a Habony-művek következő projektjei

írta: Kristóf Tarnay
Kiszivárogtak a Habony-művek következő projektjei

Mint ismert, a Habony-média nemrégiben elindította a 888.hu hírportált. Most azonban exkluzív információk kerültek birtokomba a cégcsoport közeljövőben indítandó projektjeiről. Eszerint létrehozzák

  • a 336 Órát
  • a Hír48-at 48.hu-t
  • a Story8-at, illetve Story10-et és az azokon futó 14/28 című hírműsorokat, "duplán hírek" jelmondattal.
  • Szegeden rádióadót is indítanak Rádió 176 néven, melynek szlogenje: „az az életünk életünk része része!!”

 

Tovább Szólj hozzá

2015. sze 19.

Csüng

írta: Kristóf Tarnay
Csüng

„Minden baj abból származik, hogy Werner Faymann osztrák kancellár szenvedélyesen bújja a Népszavát. Meg a Népszabadságot. Meg a Magyar Narancsot. Meg a New YorkTimes-t. Csüng az Együtt sajtótájékoztatóin, továbbá a Fradi-ultrák, a roma politikusok és a Mazsihisz közleményein.”– ezeket Csontos János írta a Magyar Időkben publikált véleménycikkében. Ezzel együtt jelezném, hogy a szegedi Fidesz-irodába megérkezett a lap előfizetése, ezt ugyanis annak faliújságjára kifénymásolva láttam, de az ügy sikerrel zárult, mert kost rákeresek, és erről írok. Kis késésé ugyan, de hát amennyi élet ott van, megértjük, nem?
Azóta is lázasan keresgélek, mert Csontos úr már publicisztikájának talán enyhe túlzásokkal teli, de minden ...
Tovább Szólj hozzá

2015. sze 10.

Mindennapos éneklés?

írta: Kristóf Tarnay
Mindennapos éneklés?

Nem mindennapos énekóra lesz az iskolákban, hanem mindennapos éneklést szeretnének Balog Zoltán humánminiszter szerint , aki tájékoztatóján megjegyezte, hogy van olyan köznevelési intézmény, ahol mindennap van éneklés: ez az óvoda. Azt is mondta, hogy „a rendszeres éneklés növeli az információk befogadását és feldolgozását”.

Arról is beszélt, hogy szorgalmazzák a kórusok alakulását (arról nem, hogy erre pénzt is adnának).

Nos, ez idáig nagyon becsülendő. Rengeteg iskolában működnek kórusok, iskolánké például rendkívül sikeres, tavaly ismét Év kórusa díjjal jutalmazták.

Csakhogy ide, és például intézményünk ének tagozatára  olyanok jelentkeznek (és nyernek felvételt), akiknek van egy bizonyos képessége az ...

Tovább Szólj hozzá

2015. aug 26.

Hobbija: náci

írta: Kristóf Tarnay
Hobbija: náci

Egyik szemem sír, a másik nevet. A 444 cikke után felfüggesztették a Facebookon antiszemita, rasszista posztokat közzétevő tanárt.


Ő a kapcsolatot is itt tartotta diákjaival, illetve a szülőkkel, ami mindenképpen fontos körülmény, hiszen nyilván "az volt mondva" a szülőknek, hogy ott jelöljék be, ahol az információkat majd át tudja adni. Ettől ez még nem vált az iskola hivatalos weboldalává, de ez fontos. Aztán ugye jöttek az egyéb posztok is. Hitler-kép, zsidózás, cigányozás - sajnos esetünkben ezek. Ne értsetek félre, azzal én is egyetértek, hogy a gyűlölködés nem tartozik a szabad véleménynyilvánítás kategóriájába.

De: ettől még a Facebook, illetve az egész közösségi média egy informális felület, ami bőségesen ...

Tovább Szólj hozzá

2015. aug 14.

Emigránsok

írta: Kristóf Tarnay
Emigránsok

Az egyik szegedi optika "főnök asszonya" (esküszöm, így emlegetik) beszélget egyik ügyfelével.

- Budapestre kellett mennem. Voltam a Keletinél. Szörnyű ami ott van. Mindenütt ezek az emigránsok.

Nem hiába látták benne a vezetői kompetenciát, hiszen kiváló emberismeretről tanúskodik, hogy valaki ránézésre kiszúrja az éppen kivándorolni készülő magyarokat, akikből nyilván valóban elég sok fordul meg minden nap a budapesti pályaudvarokon.

- Te ezeknek mobiltelefonjuk van...

Na ja, nem azért, mert ez az egyetlen kommunikációs eszközük, miután több száz kilométert megtettek, nem, hanem azét, hogy amikor hosszú az út, addig Angry Birds-özhessenek rajta, egyértelmű.

... és Evian ásványvizük. Az a legdrágább!

Kétlem. De ...

Tovább Szólj hozzá

2015. aug 12.

A Flash meg a koporsószög

írta: Kristóf Tarnay
A Flash meg a koporsószög

Nem valami fantasztikus újítás, hanem kényelmetlen szar az új YouTube-lejátszó. Az emberek többséget alapvetően nem hinném, hogy érdekelné, hogy Flash-ről HTML5-re váltottak, sőt, igazából nagyon kockának kell lenned, hogy ez lázba hozzon.

Azonban ezzel együtt új lejátszó is van. Ez pedig nem alkalmazkodik a képernyő méretéhez, nem csak széles (mozi-) módban, nagy képernyőn sem. Olyan kis felbontású marad, mintha VGA TV-te vetíteném ki a Windows 7-et.

De persze ők megmondták a jövőt, annak idején azért törölték le a Google Play-ről is. Meg már meg volt mondva, hogy a Flash-nek már a koporsószöge, meg ilyenek.

Már előre várom következő újítást...

Tovább Szólj hozzá

2015. aug 07.

Baloldali MiXgresszió

írta: Kristóf Tarnay
Baloldali MiXgresszió

Nézzétek meg legújabb alkotásom, ami egy belboka törés miatt sajnos csúszott kicsit. Ha másért nem, legalább azért, hogy lássátok, milyen klassz új lejátszási felülete van a YouTube-nak. És, hogy mennyire nem klassz, mikor teljes képernyőn használod.

Akinek tetszett, és nem akar lemaradni róla, illetőleg esetenként a én és szerkesztőtársaim cikkeit, véleményeit (a Hírkút.hu-ról, ami most nem üzemel, de üzenem: túléljük, és fog!) a Hírfolyamában, az kérem, nyomjon egy lájkot .

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása