2015. júl 14.

Zéró

írta: Kristóf Tarnay
Zéró

Lehet-e tömegközlekedés zéró tömeggel?

- ez a mondat annak a kólának a reklámjában szerepelt, amelyből ugye kispórolták a cukrot, amikor is újrapozicionálva édeskésebben férfias fekete dobozkákban igyekeztek értékesíteni.

Valami ilyesmi járhatott a Nolblog szerkesztőinek fejében is, amikor ugye kiposztolták a vállalati szerkiblogra, hogy kérjük, zéró tolerancia van. Nos, mert ugye néhány más véleményen lévő bloggerpublicista elsőként közéleti vélemény-, majd személyeskedő szinten kezdte el egymást anyázni.

Nos, kérem tisztelettel. Én megértem mind a két felet. Anyázni kell. Káromkodom, tehát vagyok. De aki próbált már vitatkozni mondjuk jobbikossal a meleg jogokról, az tudja, régen ott van erre a kék nagykönyv, nem kell ahhoz semmiféle blogplatform.

Na, és a Facebook miért engedi, hogy anyázzunk a nagykönyvben? Mert közben ott virít oldalt a szegedi pizzarendelő cég száma, hogy csatlakozz a PM-hez, szavazz Kothenczre és vegyél tokiós domain nevet. (Na jó, ez utóbbi lehet, hogy csak nekem szokott bejönni, de szörnyen unom már. Idegesít.) Egyszóval ebből él.

Jó, itt a Nolblogon is van egy kis hirdetés, de aligha ebből meg lehet gazdagodni. Tehát ha minden anyázás után ott lesz a cég reklámfelülete, akkor majd úgyis megengedik. Addig nem. Addig igyekezzünk tisztelni egymást (demokrácia, ilyenek...).

Szólj hozzá